MasterSecurity | Retele date fibra optica

 

Fibra optica este o fibra de sticla sau plastic care transporta lumina de-a lungul sau. Fibrele optice sunt folosite pe scara larga în domeniul telecomunicatiilor, unde permit transmisii pe distante mai mari si la largimi de banda mai mari decat alte medii de comunicatie. Fibrele sunt utilizate în locul cablurilor de metal, deoarece semnalul este transmis cu pierderi mai mici, si deoarece sunt imune la interferente electromagnetice.

Conectarea fibrelor optice una de alta este mai complexa decat cea a cablurilor electrice. Capetele fibrei trebuie sa fie atent taiate, si apoi unite fie mecanic, fie prin sudare cu arc electric. Se utilizeaza conectori speciali pentru conexiuni ce pot fi înlaturate.

Există 2 tipuri diferite de cabluri optice,:

  • Single Mode - Monomodală (transmite doar un singur fascicul de lumină cu o lungime de undă specifică. Internetul, televiziunea prin cablu şi semnalele telefonice sunt în general realizate prin fibre single-mode. Pot trimite informaţii la distanţă de peste 100 km (60 mile).)
  • Multimode - Multimodală (permite moduri multiple prin care lumina se propagă. Cablurile multi-mode pot trimite informaţii doar pe distanţe relativ scurte şi sunt folosite cu precădere pentru a lega reţele de calculatoare.)

 

Beneficii ale utilizării de fibră optică

 

 

Transmisiile de date sunt acum posibile în parametri mai buni, datorită reţelelor de fibră optică.

 

Iată avantajele folosirii fibrei optice pentru transmisii (upload, download) prin internet:

 

  • Lăţime de bandă mai mare: Cablurile optice pot transporta mai multe date decât cablurile de cupru.
  • Mai puţină atenuare (pierderea semnalului).
  • Nicio interferenţă: nu există nicio interferenţă electromagnetică între fibre optice, astfel încât acestea transmit date cu o calitate mai bună a semnalului.

 

 

În continuare, iată avantajele utilizării fibrei optice pentru transmisii televizate:

 

 

  • Cablurile de fibră optică pot transporta mai multe date.
  • Fibra optică oferă un semnal mai bun, din punct de vedere al imaginii şi al calităţii sunetului.
  • Cablurile optice permit transmisii pe distanţe lungi.
  • Reţelele de fibră optică sunt mai rentabile, atât la instalare, cât şi pe termen lung.

 


Dispunem de cele mai noi echipamente de ultima generatie pentru instalarea, depanarea si punerea in functiune a echipamentelor de fibra optica, specialistii UltraMaster avand in dotare truse speciale

 

Trusa de testare si diagnoza fibra optica si cupru ce contine kit de masurare si testare fibra optica tip OTDR, kit de masurare si testarea retele cupru, identificator fibra optica, tester optical loos MM/SM si kit de curatare conector fibra optica Trusa lipire fibra optica ce contine aparat de sudura fibra optica si trusa pregatire fibra optica.
Nu exista produse in aceasta sectiune