SISTEME DE DETECTIE INCENDIU
instalare si mentenanta
PITESTI - ARGES

CONTACTEAZA-NE!

SISTEME DE DETECTIE INCENDIU
instalare si mentenanta
PITESTI-ARGES

CONTACTEAZA-NE!

Sisteme de detectie incendiu convetional

Decizia de instalare a unui sistem de detectie si avertizare la incendiu este nu doar o chestiune de responsabilitate ci mai degraba, pentru anumite cladiri, o exigenta legislativa fara de care nu se poate desfasura activitatea. Cladirile cu suprafete mari si sarcina termica peste anumite limite au obligatia de a lua masuri de securitate la incendiu conform cu normativele in vigoare.

Tipul si functionalitatile unui sistem de detectie si avertizare la incendiu  reies din Scenariul de Securitate la Incendiu , document important ce se intocmeste din faza de proiectare a cladirii.

Pentru constructiile de dimensiuni reduse sunt acceptate sistemele de detectie conventionale la care localizarea inceputului de incendiu nu este foarte precisa. Acest sistem contine detectori de fum, temperatura, etc, grupati in zone, iar semnalizarea se face global, lucru care nu intarzie semnificativ identificarea elementului de detectie care a generat alarma, avand in vedere distanta mica de cautare.

Instalarea, testarea si intretinerea sistemului de detectie si avertizare la incendiu trebuie facuta de firme autorizate cu tehnicieni calificati. Obligatoriu!

Sisteme de detectie incendiu adresabil


Spatiile comerciale mari, spatiile industriale pentru productie si servicii, institutiile publice, sunt obiective in care se instaleaza sisteme de detectie si averizare la incendiu adresabile. Aceasta tehnologie permite constructia unor sisteme de mari dimensiuni si localizarea precisa a elementului care a dat alarma, monitorizarea si setarea parametrilor electrici ai buclei si elementelor componente.

Sistemul de detectie a fumului este un sistem cu nivel de complexitate mare care trebuie implementat si configurat de personal tehnic calificat si experimentat. Functiile acestuia sunt: transmite evenimentele la personalul responsabil, activeaza sirenele, inchide vanele de gaz, comanda centrala de desfumare, activeaza sistemul de stingere, descuie usile de evacuare, activeaza mesajele vocale de avertizare si indrumare, etc.

Precizia de detectie si fiabilitatea globala a sistemului sunt esentiale si din acest motiv toate elementele componente ale instalatiei vor trebui sa fie conforme cu standardele EN54.

MASTER - Proiectam - Instalam - Intretinem - sisteme de detectie si semnalizare a incendiului.